Για 16 μπάρες:
• 200 g νιφάδες βρώμης
• 150 g μέλι
• 130 g φυστικοβούτυρο (συνταγή για σπιτικό φυστικοβούτυρο)
• 3 κ.σ. κακάο
• ½ φλ. γάλα αμυγδάλου
• 50 g cranberries ή σταφίδες
• 1 βανιλίνη
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20x30 cm περίπου. Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το αλάτι, την κανέλα, τη βανιλίνη και τα cranberries ή τις σταφίδες. Σε μία μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ρίχνουμε το μίγμα στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ). Κόβουμε σε 16 κομμάτια.