Για 1 μερίδα:
• 1 μήλο, κομμένο σε κύβους
• ¼ φλ. νερό
• ¾ φλ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 2 κ.σ. ξανθές σταφίδες ή 2 βασιλικοί χουρμάδες
• ½ κ.γ. κανέλα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό μαζί με το μήλο, τις σταφίδες ή τους χουρμάδες και την κανέλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε για 6 – 7 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το μήλο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 3 – 4 λεπτά να κρυώσει λίγο το μίγμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο μπέλντερ.
Ζεσταίνουμε λίγο και το ρόφημα αμυγδάλου και προσθέτουμε στο μπέλντερ. Χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το σερβίρουμε.
Το απολαμβάνουμε ζεστό!