Για 2 μερίδες:
• 120 g αλεσμένη βρώμη
• 2 κ.γ. baking powder
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 3 κ.σ. σπόροι chia
• 250 g ρόφημα αμυγδάλου (ή γάλα 1,5% αν δε θέλετε να είναι vegan/νηστίσιμα)
• χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 βανιλίνη
• 1 πρέζα αλάτι
Ανακατεύουμε το ρόφημα αμυγδάλου ή το γάλα με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» για 10 – 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μίγμα και μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από την μία πλευρά γυρνάμε το pancake από την άλλη. Σερβίρουμε με φρούτα, ξηρούς καρπούς, maple syrup ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε!