Για 8 μερίδες:
• 1 κιλό φράουλες
• 150 g μέλι
• χυμός από 2 λεμόνια
• 10 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του βασιλικού και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε, το ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία ανά μισάωρο για άλλες 3 – 4 φορές και στη συνέχεια το αφήνουμε να παγώσει πλήρως.
Αν θέλουμε πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει ελαφρώς και το απολαμβάνουμε!