Για 2 μερίδες:
• 300 g τυρί cottage
• 20 g κακάο
• 3 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
• 100 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου πλούσιο σε πρωτεΐνη
• 1 πρέζα αλάτι
Βάζουμε τους χουρμάδες σε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 – 15’. Στη συνέχεια τους σουρώνουμε τους βάζουμε σε μπέλντερ ή πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί ανά διαστήματα μαζεύουμε τα υλικά από τα τοιχώματα με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα.
Μοιράζουμε σε 2 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 – 30 λεπτά πριν τα σερβίρουμε!