Για 2 μερίδες:
• 1 φλ. νιφάδες βρώμης
• 1 φλ. γάλα 1,5% (ή φυτικό επιλογής)
• 1 φλ. νερό
• 2 κ.σ. σταφίδες
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
• κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ιδανικά αντικολλητικό, προσθέτουμε το μήλο μαζί με το μέλι, το αλάτι και την κανέλα και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Μόλις μαλακώσει το μήλο, κρατάμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολάκι και συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς και βράζουμε μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή χυλού. Σερβίρουμε σε δύο μπολάκια, μοιράζοντας από πάνω το μήλο που έχουμε κρατήσει.
Extra tip: αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες με κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής μας, όπως καρύδια ή πεκάν!