Για 2 μερίδες:
• 1 φλ. νιφάδες βρώμης
• 1 φλ. γάλα 1,5% (ή φυτικό επιλογής)
• 1 φλ. νερό
• 2 κ.σ. κακάο
• 2 κ.σ. μέλι
• 1 μεσαία μπανάνα
• 1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ιδανικά αντικολλητικό, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μπανάνα και ανάβουμε το μάτι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς και βράζουμε μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή χυλού. Σερβίρουμε σε δύο μπολάκια, προσθέτοντας πάνω από το καθένα μισή μπανάνα.
Extra tip: αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φυστικοβούτυρο ή/και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας!