Για 12 τεμάχια:
• 2 ώριμα ροδάκινα
• 200 g νιφάδες βρώμης
• 200 g στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 2 αυγά
• 160 g μέλι
• 1 βανιλίνη
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1,5 κ.γ. baking powder
• ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για muffins. Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή πούδρας. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ισομοιράζουμε το μίγμα σε 12 muffins και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο τους. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Extra tip: αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2 ροδάκινα με άλλα φρούτα, όπως 2 ώριμα μήλα ή 2 ώριμες μπανάνες!