Για 4 μερίδες:
• 300 g στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 250 ml ρόφημα αμυγδάλου (ή γάλα 1,5%)
• 30 g κορν φλάουρ
• 100 g μέλι
• 100 ml χυμός λεμονιού
• ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
• ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το φυτικό ρόφημα (ή το γάλα) και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει σε υφή κρέμας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και βελούδινο μείγμα.
Μοιράζουμε σε ποτηράκια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης, φράουλες ή granola!