Για 5 μερίδες:
• 1 λίτρο φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 80 g κορν φλάουρ
• 50 g καστανή ζάχαρη
• 5 g γραμμάρια κρύσταλλοι μαστίχας Χίου
• 10 g ζάχαρη κρυσταλλική για το χτύπημα της μαστίχας
• προαιρετικά: 50 g φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
Σε ένα γουδί προσθέτουμε τη μαστίχα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και αλέθουμε καλά τη μαστίχα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε κορν φλάουρ μαζί με 200 ml από το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις η κρέμα μας αρχίζει να πήζει, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε την αλεσμένη μαστίχα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και βγάζουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 5 μπολ, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή κανέλα!