Για 2 μερίδες:
• 50 g σπόροι chia
• 250 ml ρόφημα καρύδας (ή γάλα καρύδας light)
• 1 ώριμο μάνγκο
• 2 κ.γ. μέλι
• προαιρετικά: 2 κ.σ. νιφάδες καρύδας
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους σπόρους chia με το ρόφημα (ή το γάλα) καρύδας και το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ, μέχρι να πήξει.
Όσο πήζει το μίγμα με τους σπόρους chia, ετοιμάζουμε το μάνγκο. Το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Αν θέλουμε, μπορούμε να το πολτοποιήσουμε με ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη.
Αφού πήξει το μίγμα με τους σπόρους chia, παίρνουμε 2 ποτήρια ή βαζάκια και βάζουμε εναλλάξ στρώσεις από το μίγμα με τους σπόρους chia και το μάνγκο, μέχρι να τελειώσουν.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με νιφάδες καρύδας!
Απολαμβάνουμε παγωμένο!
Extra tip: Μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3 – 4 ημέρες!