Για 4 μερίδες:
• 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
• 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
• 3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 1 λίτρο σπιτικός ανάλατος ζωμός λαχανικών (ή νερό)
• 200 ml γάλα καρύδας χαμηλών λιπαρών (ή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Προαιρετικά για το σερβίρισμα: γιαούρτι 2%, κολοκυθόσποροι και μπούκοβο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κολοκύθας, γλυκοπατάτας και καρότου. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ ή πολυκόπτη, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Για πιο κρεμώδη υφή, προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ή την κρέμα γάλατος χαμηλών λιπαρών) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα και αν θέλουμε προσθέτουμε σε κάθε μερίδα 1 κ.σ. γιαούρτι 2%, λίγους κολοκυθόσπορους, μπούκοβο και απολαμβάνουμε!