Για 5 μερίδες:
• 500 g ζυμαρικά ολικής άλεσης της επιλογής μας
• 2 ώριμα αβοκάντο
• ½ ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
• 50 g κουκουνάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• χυμός από μισό λεμόνι
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Στο μούλτι προσθέτουμε τα αβοκάντο, το δυόσμο ή το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Ταυτόχρονα βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 1 – 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναφέρει επάνω η συσκευασία τους και σουρώνουμε κρατώντας 1 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τα ζυμαρικά με το μίγμα του αβοκάντο και αν χρειαστεί προσθέτουμε από το νερό που κρατήσαμε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια και η σάλτσα να έχει μια λεία υφή. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τη γεύση μας και σερβίρουμε αμέσως.