Για 20 τεμάχια:
• 200 g γιαούρτι στραγγιστό 2%
• 50 g ελαιόλαδο
• 50 g ηλιέλαιο
• 300 g αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
• 200 g ανθότυρο
• 100 g φέτα χαμηλών λιπαρών
• 50 g τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
• 0,5 κ.γλ. αλάτι
• πιπέρι
• 1 αβγό χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
• Προαιρετικά μυρωδικά όπως δυόσμος, ρίγανη, θυμάρι
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το γιαούρτι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό, για 10 λεπτά ή έως ότου δημιουργηθεί ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση σπάζοντας σε κομμάτια με ένα πιρούνι τα τυριά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε αφού προσθέσουμε πιπέρι και αν θέλουμε και μυρωδικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε κυκλική μορφή διαμέτρου περίπου 10 – 12 εκατοστών. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε με λίγο νερό τη ζύμη περιμετρικά για να κολλήσει. Κλείνουμε τη ζύμη σε μορφή μισοφέγγαρου και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει και να σχηματιστεί ένα πιτάκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε δύο ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το διάλυμα αβγού και νερού.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, φροντίζοντας στα μισά του χρόνου να αλλάξουμε θέσεις στα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.