• 500 g καθαρισμένες πατάτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
• αλάτι
• προαιρετικά: πάπρικα και μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. ρίγανη, θυμάρι κ.λπ.)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C. Κόβουμε τις πατάτες σε στικς, όπως τις τηγανητές. Με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού, τις ξεπλένουμε πολύ καλά, μέχρι να φύγει όλο το άμυλο από την επιφάνειά τους και το νερό που τις ξεπλένουμε να μη «θολώνει». Στη συνέχεια τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα. Σε μια λαμαρίνα ή ρηχό ταψί που χωράει όλες τις πατάτες μας σε μια στρώση, βάζουμε λαδόκολλα, απλώνουμε τις στεγνές πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και αν θέλουμε πάπρικα και μυρωδικά και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού. Έπειτα απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση στο σκεύος μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάει η μία την άλλη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, έως ότου ψηθούν και πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Για να γίνουν ακόμα πιο τραγανές στα μισά του χρόνου ψησίματος τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.