Για 2 μερίδες:
• 400 g στήθος κοτόπουλο
• 150 g πλιγούρι
• 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
• 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 2 κ.σ. κουκουνάρι (ωμό ή καβουρδισμένο)
• 25 g βασιλικός ψιλοκομμένος
• ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• μυρωδικά της επιλογής μας, όπως μαϊντανό, θυμάρι φασκόμηλο, ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τους έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά της επιλογής μας (π.χ. ρίγανη, θυμάρι κ.λπ.). Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε το πλιγούρι μας. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το πλιγούρι πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι πιπέρι και 250 g νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να βράσει το πλιγούρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο παραπάνω νερό. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το βασιλικό, το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια, το κουκουνάρι και τη σως μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!