Για 4 μερίδες:
• 300 g ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 60 ml λευκό κρασί
• 700 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
• 200 g baby σπανάκι
• Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 50 g αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένα
• Αλάτι
• Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για περίπου 18 – 20 λεπτά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το baby σπανάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, σερβίρουμε με τα αμύγδαλα και απολαμβάνουμε!