Για 12 τεμάχια:
• 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 10 g ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
• 80 - 100 g αλεσμένες νιφάδες βρώμης (αλεύρι βρώμης)
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
προαιρετικά: 100 g φέτα ή ανθότυρο
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το δυόσμο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, πιπέρι, λίγο αλάτι και αν θέλουμε και το τυρί μας θρυμματισμένο. Στη συνέχεια βάζουμε την αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αν οι ντομάτες μας είναι πολύ ζουμερές, πιθανώς να χρειαστεί να προσθέσουμε και επιπλέον βρώμη, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα το οποίο να μπορεί να πλάθεται. Βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε κουταλιές από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στη μέση του ψησίματος τους γυρνάμε ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε με σπιτική σως γιαουρτιού!