Για 8 μερίδες:
• 1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού (~320 g)
• 400 g κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
• 200 g τυρί κρέμα light
• 90 g τριμμένη γραβιέρα μειωμένων λιπαρών
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
• ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 αβγό χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε την κολοκύθα σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών, καλυμμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω την ψημένη κολοκύθα και διπλώνουμε τις άκρες πάνω από τη γέμιση χωρίς να την καλύπτουμε τελείως.
Αλείφουμε το φύλλο με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και το φύλλο από κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε!