Για 5 μερίδες:
• 250 g καθαρισμένες γαρίδες
• 600 g πατάτες baby
• 250 g σπανάκι baby πλυμένο
• 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
• ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
• ξύσμα και χυμός από ½ πορτοκάλι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις ρίχνουμε στο νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες, αφού τις αλατοπιπερώσουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το dressing μας, ανακατεύοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, τις γαρίδες, το σπανάκι και το αβοκάντο. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!