Για 5 μερίδες:
• 250 g ζυμαρικά με κοντό σχήμα (π.χ. κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι)
• 400 g κόκκινα φασόλια κονσέρβας ή άλλο βρασμένο όσπριο επιλογής
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 2 μεσαίες πατάτες
• 2 καρότα
• 250 g πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• ½ ματσάκι σέλινο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 λίτρα νερό ή ζωμός λαχανικών
• 2 κ.γ. θυμάρι
• 2 κ.γ. ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές και το σέλινο χοντροκομμένο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και το νερό ή το ζωμό λαχανικών. Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε και τα φασολάκια. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα βρασμένα όσπρια και τα ζυμαρικά της επιλογής μας και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή έως ότου τα ζυμαρικά φτάσουν το επίπεδα βρασμού που μας αρέσει. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα!
Extra tip: Η συγκεκριμένη σούπα μπορεί να φτιαχτεί από οποιονδήποτε συνδυασμό οσπρίων και λαχανικών. Επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε διαθέσιμο, όπως πράσο, μανιτάρια, κολοκύθα, μπρόκολο, σέλερυ και να το συνδυάσετε με το όσπριο της επιλογής σας. Επιπλέον, αν δεν επιθυμείτε τη σούπα σας κοκκινιστή, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ντομάτα με χυμό λεμονιού!