Για 4 μερίδες:
• 400 g κριθαράκι ολικής άλεσης
• 300 g μανιτάρια της επιλογής μας, κομμένα σε φέτες
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 400 g ντομάτα κονκασέ
• 500 ml ζωμός λαχανικών
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ½ κ.γ. θυμάρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να βράσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και απολαμβάνουμε!