Για 4 μερίδες:
• 500 g πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι, λόλα, iceberg, σπανάκι, ρόκα) καλά πλυμμένα
• 1 νεκταρίνι
• 250 g καρπούζι
• 25 g δυόσμος ψιλοκομμένος
• 200 g ανθότυρο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα φρούτα μας. Πλένουμε πολύ καλά το νεκταρίνι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το dressing μας ανακατεύοντας πολύ καλά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός, έως ότου ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα φυλλώδη λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, τα φρούτα και το ανθότυρο σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!