Για 4 μερίδες:
• 6 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο αγγούρι
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• ½ κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 φέτες ψωμί
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι sherry ή από κόκκινο κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
προαιρετικά: πάπρικα ή μπούκοβο
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το αγγούρι. Αν το αγγούρι έχει μεγάλους σπόρους τους αφαιρούμε.
Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και το αγγούρι σε κομμάτια.
Μουλιάζουμε το ψωμί για 5’ σε νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender ή πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι και πιπέρι καθώς και πάπρικα ή μπούκοβο αν επιθυμούμε.
Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε παγωμένη!!