Για 5 μερίδες:
• 500 g πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι, λόλα, icebrg, σπανάκι, ρόκα) καλά πλυμμένα
• 250 g παντζάρι στον ατμό
• ½ κόκκινο μήλο
• ½ πορτοκάλι
• ¼ ρόδι
• 100 g κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών κομμένο σε μικρά κομμάτια ή ανθότυρο θρυμματισμένο
• 40 g πεκάν ή καρύδια ψιλοκομμένα
• χυμός από 1 πορτοκάλι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
Καθαρίζουμε το ρόδι και το πορτοκάλι, αφαιρώντας όσο μπορούμε καλύτερα τις ίνες τους. Στη συνέχεια κόβουμε το παντζάρι, το μήλο και το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες ή ομοιόμορφους κύβους. Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το dressing μας, ανακατεύοντας το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Εάν χρειάζεται κόβουμε τα φυλλώδη λαχανικά σε μεγάλα ομοιόμορφα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το παντζάρι, τα φρούτα, το τυρί και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!