Για 10 μερίδες:
• 250 g αλεύρι ολικής άλεσης, συν λίγο ακόμα για τη φόρμα
• 2 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος
• 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
• 4 κ.σ. νερό
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 200 ml φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου)
• 50 ml ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για τη φόρμα
• 100 g ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
• 5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
• ½ κ.γ. αλάτι
• λίγο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε.
Μέσα στο μπολ με το λιναρόσπορο προσθέτουμε το φυτικό ρόφημα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!