Για 5 μερίδες:
• 300 g πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι, λόλα, iceberg, σπανάκι, ρόκα) καλά πλυμμένα
• 1 αχλάδι
• 150 g σταφύλια (ιδανικά χωρίς κουκούτσι)
• 50 g καρύδια χοντροκομμένα
• 150 g μαστέλο Χίου
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα φρούτα μας. Πλένουμε πολύ καλά το αχλάδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αν είναι μεγάλες οι ρώγες, τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το dressing μας ανακατεύοντας πολύ καλά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός, έως ότου ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα φυλλώδη λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρούτα, τα καρύδια και το μαστέλο σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Extra tip: Μπορούμε αν θέλουμε πρώτα να ψήσουμε για λίγα λεπτά το μαστέλο σε αντικολλητικό τηγάνι, ώστε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η γεύση του!